Тел:0086-574-88187017/88445852/88187008

Е-пошта:[заштитена по е-пошта]

EN
сите категории

Дома>Услуги>По-продажба на услуги

По-продажба на услуги


Услуга во текот на целиот животен век на вашиот производ
АКО ПРОБЛЕМОТ Е:И ОВОЈ УСЛОВ ПОСТОИ:ТОГАШ НАПРАВИ ГО ОВА:
Пилотот нема да светнеЦилиндричниот вентил е затворенОтворен вентил
Блокирање во отворот или пилотската цевкаИсчистете ја или заменете ја отворот или пилотската цевка#
Воздух во бензинската линијаОтворете ја пумпата и искрварете ја (притиснете го контролното копче) не повеќе од 1-2 минути или додека не почувствувате мирис на гас
Низок притисок на гасЦилиндар за гас низок или празен
Палењето не успееКористете кибрит за да го запалите пилотот и набавете нов запалител и заменете го. (Погледнете ги сликите подолу)
Пилотот нема да остане осветленНечистотија се акумулира околу пилототИсчистете ја нечистотијата од околу пилотот
Врската помеѓу вентилот за гас и склопот на пилотот е лабаваЗатегнете ја врската и извршете тест за истекување
Лош тхермопарЗаменете го термопар
Режач нема да запалиПритисокот на гасот е малЗаменете ја цилиндерот за гас
Блокада во отворотЈасна блокада
Контролното копче не е во позиција „ON“.Свртете го контролното копче во позиција „ON“.
Пламенот на пламеникот е слабПритисокот на гасот е малЗаменете ја цилиндерот за гас
Забелешка: Не ракувајте со грејачот под 5(40°F)Температурата на отворено е поголема од 5(40°F) а резервоарот е полн помалку од 25%.Заменете ја цилиндерот за гас

Цревото за напојување е свиткано или завитканоИсправете го цревото и извршете тест за истекување на цревото

Контролното копче е целосно „ON“Свртете го контролното копче на „OFF“, оставете го да се излади на собна температура и проверете го пламеникот и отворите за блокирање
Емитерот свети нерамномерноПритисокот на гасот е малЗаменете ја цилиндерот за гас
Забелешка: Дното од 2.5 см емитер нормално не светиОсновата не е на рамна површинаСтавете грејач на рамна површина

Грејачот не е на нивоГрејач на ниво
Таложење на јаглеродНечистотија или филм на рефлектор и емитерЧист рефлектор и емитер
Густ црн чадБлокирање во горилникотСвртете го контролното копче на „ИСКЛУЧЕНО“, оставете го да се излади на собна температура и отстранете ја блокадата и исчистете го пламеникот внатре и надвор.